Törkeää ihmisten eriarvoistamista

s.herlock

Miksi me- ja moni muu maa auttaa ottamalla vastaan maailman hädänalaisista 1% mutta 99% jää ilman tätä apua? Edelliseen voi kysyä myös että ne ketkä pääsee/voi lähteä pakoon kotimaastaan niin onko he niitä ketkä oikeasti on edes suurimman avun tarpeessa?
En ymmärrä tätä maahanmuutto/pakolaispolitiikkaa, ymmärtääkö joku muu?

Kattokaapa tätä:
""JIM To 01.11.2018 klo 21.00(12)Korostus KorostusEsityksetKausi 3. Jakso 6/8. Haiti - selviytyminen. Arman asuu Haitin pahimmassa ja rankimassa slummissa, Cité Soleil'ssa. Haiti on maantieteellisesti, poliittisesti ja taloudellisesti yksi haastavimmista paikoista, jonne ihminen voi syntyä. Haiti on hyväntekeväisyysjärjestöjen keskus, mutta korruption vuoksi paikalliset eivät saa tarvitsemaansa apua. Kotimainen dokumentaarinen sarja. (43')""

Siinä esimerkki jäävuorenhuipusta siitä miten paljon maailmassa on erittäin huonoissa oloissa asuvia.
Siksi en jaksa millään käsittää sitä että suomeenkin otetaan pieni murto-osa maailman huono-osaisista kansalaisista ja maksamme siitä todella paljon. Miksi tätä meidän antamaa apua kohdenneta sinne missä avun tarvitsijat on? Tiedän että on tätä ajateltu ja suunniteltu, nyt vasta..

Missään maassa ei riitä tilat eikä varat asuttaa muiden maiden kansaa koska heitä on yksinkertaisesti liikaa. Toinen syy miksi ei, siksi koska elintaso on usein kuten meilläkin paljon korkeampi niin apu täällä maksaa 10 x enemmän. Täällä kerrostalo maksaa 10 miljoonaa, afrikassa se kerrostalo maksaa 100 000 euroa, kaikki muu menee samassa suhteessa, köyhä afrikkalainen syö päivässä 10cnt:llä ja suomessa sama maksaa euron.

Pointtini on se että jos oikeasti halutaan auttaa niin apu pitää antaa silloin myös oikein ja tasapuolisesti. Tämä nykyinen avunanto ei ole sitä missään nimessä vaan on törkeää ihmisten eriarvoistamista jos mikä ikinä!

Suomessakin, niin valitettavaa kuin se niin tämän takana on häikäilemätön bisnes, tätä maahanmuuttoa käytetään hyväksi ja voitte olla varma että ketkä istuu niin rahakasojen päällä niin kyllä voitelee päättäjiä että asiasta ei saa puhua. Annetaan kansalle esimerkiksi muuta miettimisen aiheita niin unohtuu tälläisetkin asiat. Älkää olko niin sinisilmäisiä hyvät kansalaiset, sdp on porskuttamassa komeesti taas politiikassa tekemättä mitään :) Näin se unohtuu, olimme aika tyytyväisiä kun pääsimme vähäksi aikaa eroon sdp:stä, no mikäs nyt on muuttunut? Muisti, näin lyhyt on kansalaisten muisti, vielä pahempaa on se että ei ajatella paljoakaan, ainakaan sitä tuoda esille että halutaan muutosta maamme asioiden hoitamiseen.

9

199

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hei_me_tienataan

      Minäkään en ymmärrä pakolaispolitiikkaa. Niillä rahoilla joita on
      vuosikymmenet syydetty kehitysmaihin, olisi ruokkinut monta
      maapallollista ihmisiä. Miksi päättäjät eivät puutu siihen, että
      rahat eivät mene perille, vaan herrojen taskuun ja sotiin?

    • s.herlock

      Suomeen ei pidä ottaa enää YHTÄKÄÄN elintasopakolaista, se on loputtava nyt!
      Kansalaiset herätkää nyt tekin koomasta, nykyinen pakolaispolitiikka on suuri vääryys ihmisarvoja kohtaan. Tähän kirjoitukseen ei kommentoinut kukaan, kertoo hyvin paljon siitä että ei kiinnosta, ei välitetä. Ottamalla kantaa, tuomalla asiaa esiin voi joskus johtaa vielä siihen että asioihin saa muutostakin aikaan. Voit vaikka kopioida kirjoitukseni facebookkiin.

    • s.herlock

      https://www.youtube.com/watch?v=UWPg6eQOKCs
      Rakennetaan talo 4 päivässä, en tiedä mitä maksaa mutta veikkaan että 10 000 euroa on lähellä totuutta, materiaalit ja kuljetukset saattaa heittää arviotana vielä toisella 10 000. Mutta oli miten oli, siirtokuntia apua tarvitsevien lähelle ja siellä missä ei ole sotaa niin voidaan apu antaa paikan päälle.

      On vähän eroa kustannuksia elättää täällä kuin siellä heidän kotimaissaan ihmisiä.

      Villi veikkaus, näitä miljoonia hädänalaisia ei auteta siksi koska se olisi liian kallista.
      Tällä hetkellähän heitä ei auteta ollenkaan, se ei ole siis menoerä kellään mutta olisi jos auttaisimme.
      Se mitä uutisoidaan on vain jäävuorenhuippu siitä kuinka paljon epäinhimillisissä oloissa ihmisiä elää ja asuu tuolla maailmalla. Suomeen ei pitäisi liki millään syyllä ottaa ketään tänne elätettäväksi, siksi koska se on väärin muita avun tarvitsijoita kohtaan. Mutta ollaan inhimillisiä, niitä keitä voimme lennäättää suomeen, pahimissa hätätilassa olevia, sairaita ja aliravittuja lapsia niin tervetuloa suomeen, kyllä teitä autetaan vaikka täällä! Minä auttaisin, en vaan voi tehdä sitä koska suomeen lappaa tuhansia pakolaisia joka vuosi, en voi päättää näistä asioista, arvaa harmittaako ja varsinkin ihmisten puolesta ketkä ei saa tällä menolla eivätkä ole vuosikymmeniin saaneet apua ollenkaan.

      Tämä pitää loppua!

    • s.herlock

      Pitää kysyä, moniin kirjoituksiin tulee kymmeniä vastauksia.
      Onko tämä aihe jotenkin liian vaikea ymmärtää vai miksi se ei kiinnosta?

      Aihe on aika merkittävä ja suurenee koko ajan, koska asialle aiotaan oikeasti alkaa tekemään jotain koska ei tätä asiaa voi vaan lykätä aina tulevaisuuteen.

      Köyhyys tulee räjähtämään käsiin tulevein vuosikymmenten aikana siitäkin syystä että ne maat joilla nyt on jopa hyvääkin tuottavaa teollisuutta niin ne ei kestä ikuisesti. Me voimme hyvin, moni muukin maailmassa voi hyvin, rikkaita tulee lisää ja nykyiset rikkaat rikastuu rikastumistaa mutta häviäjiä tulee myös lisää ja tästä pitäisi kantaa myös vastuunsa. Kun joku tienaa 10 miljardin omaisuuden niin onko siitä kannettu globaalisti myös vastuuta, jo muutaman maailman rikkaan ihmisen osalla heidän omaisuudestaan poistettaiisiin ihmisten hädänalainen tila. Tätä ei tehdä kuitenkaan, kyllä moni rikas lahjoittaa nimellisiä summia rahaa hyväntekeväisyyteen, ainakin näin kerrotaan mutta eipä tuo ole riittänyt.

      Ratkeaa edellä kerrottu asia sitten sillä että ne ketkä kykenee, lähtevät kotimaistaan ja pyrkivät maihin joissa on edes kohtuulliset elinolot? Tällä hetkellä on sellainen vapaan liikkuvuuden laki vireillä että suomeenkin voisi marsia niin paljon ihmisiä että maamme väestö kasvaisi jopa yli kaksinkertaiseksi. Onhan täällä tilaa vaikka kymmenkertaiselle määrälle mutta millä rahoilla ne asunnot ja koko kaupunki laajennetaan tälläiseen?

    • s.herlock
      • he.voivat.sen.tehdä

        Kannattaisi lopetaa sen joen saastuttaminen!


    • jonnijoutavaajatus

      perustuksista on lähdettävä.se on maa ja sen kansalaiset.kun ei ole toimiva yhteiskunta.ei toimivat vanhemmat.koulutus,sivistys.AJATTELU.ajatustasolta kaikki lähtee.KÖYHYYS ei pitäisi olla ajatuksen este,mut ku ON.leipä on tärkeempi, ku on nälkä.leipää ja sirkushuveja"kansalle".tääki on vaan AJATUS.näihän se suomessakin.

    • s.herlock

      Oikein hyvää ihmisoikeuksien päivää.
      Aika sairasta huumoria joillakin mutta en huomannut että olisi sentään liputettu että joku raja sentään on ollut.

      https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005833080.html
      Jemenissä on nälkäkuoleman vaarassa liki yhtä monta lasta kuin suomessa on kansalaisia.
      Paljonko apua, ruokaa sinne saisi jos emme keskittäisi suomessa yhtä maahantulijaa?
      Esimerkiksi 30 000 eurolla saa aika reippaan määrän ruokatarvikkeita.
      Onko johonkin lähimpään mahdolliseen paikkaan omassa maassa tai naapurimaassa rakennettu evakuointikeskusta jonne nämä ihmiset voitaisiin siirtää? Ei ole, tätä toimintaa voisi mm:ssa sitten suomikin tukea, viemällä ruokaa sinne evakuointikeskukseen (leiriin) ja muutakin apua, niin kuin lukuisat muutkin maat.


      Ei ole mikään pielessä?

    • Sprränkauhukuva

      Olisihan se sitten tasapuolista kun me kaikki oltaisiin hädänalaisi ja kukaan ei pystyisi enään vähääkään auttamaan ketään. Menis avustusjärjestötkin konkurssiin.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4552
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2239
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1754
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1498
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      27
      1433
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1298
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1217
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1136
    9. 22
      1086
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1014
    Aihe